Lucka 3


Idag har vi en nybyggd skärgårdsbåt. Fartyget kom till Stockholm för drygt en månad sedan från byggnadsvarvet på Ösel i Estland. Yxlan döptes den 8 november av Stockholms finanslandstingsråd, Iréne Svenonius. Fartyget är 27 meter långt och har en passagerarkapacitet på 150. Hon kommer att året om gå i norra skärgården mellan Furusund och Rödlöga samt Solö och Furusund med mellanliggande bryggor. Alltid kul med ett nytt fartyg inom skärgårdstrafiken, senaste leveransen till Waxholmsbolaget var Gällnö 2010. Yxlan är något försenad men kommer att sättas in i trafik någon gång under december. 

Yxlan vid Strömkajen under dopet 8 november. Fotograf Mats Östman. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: