Lucka 4


Vägfärjor är inte min starkaste sida, men såklart får även en guling plats i julkalendern. Baltic Workboats på Ösel (Estland) som nyligen levererade gårdagens ”lucka” M/S Yxlan, håller även på att bygga Sveriges hittills största miljövänliga vägfärja Tellus. Fartyget byggs som en laddhybrid tillskillnad från hennes tidigare systerfartyg Saturnus och Neptunus. Gullmarsleden (på Västkusten) där Tellus ska sättas in är Trafikverkets mest trafikerade färjeled med ungefär 100 000 transporterande fordon per månad. Tellus blir 100 meter lång, med plats för 80 personbilar och 297 passagerare. 

Systerfartyget Neptunus på Gullmarsleden, copyright Trafikverket. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: