Lucka 5


I dagens lucka har vi en färja byggd för engelska kanalen, nämligen Honfleur. Hon byggs just nu Flensburg vid samma varv som WB Yeats (första luckan). Honfleur beräknas komma i trafik i juli och ska då sättas in på Brittany ferries mest hektiska rutt mellan Portsmouth och Caen, där hon ska ersätta den 26 år gamla M/S Normandie. M/S Honfleur följer trenden med färjor som drivs av LNG. Med fyra tankar som kommer att finnas på akterdäck, likt lösningen på Viking Grace, men tanken är att tankarna ska byts ut genom att lyfta upp de från lastbilar varje gång de behöver tankas. Detta beroende på de korta hamntiderna fartyget har, vilket gör det svårare att tanka direkt från land eller bunkerbåt. Honfleur kommer att ta 1680 passagerare, lite mindre än linjekompisen Mont St Michel som tar 2200 passagerare.  


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: