Lucka 7


Havila Shipping vann en del av upphandlingen som den norska kusten hade lagt ut för linjen mellan Bergen och Kirkenes (de andra två delarna vann Hurtigruten). Detta innebär att fr.o.m. 2021 kommer Havila ha fyra fartyg på den klassiska linjen. Nyligen avslöjades ilka namn fartygen får och de inspireras av stjärnhimlen, med namnen Havila Capella, Castor, Polaris och Pollux. De två första byggs i Turkiet och de andra två i Spanien. Fartygen kommer främst att drivas av LNG, men kommer även kunna köra på batteri under kortare sträckor. De kommer att få en längd på 122,7 meter och en passagerarkapacitet på 640 (468 bäddar). För Hurtigrutens del kommer fartygen från 90-talet och Vesterålen att gå mellan Bergen-Kirkenes, medan Trollfjord, Midnatsol och Lofoten kommer att sättas in i kryssnings/expeditionstrafik.

Copyright Havila. 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: