Lucka 8


Idag den 8de december döps M/S Visborg i Kina. Fartyget är över ett år försenat. Resan upp till Östersjön beräknas ta runt en månad och hon lär komma hit någon gång i januari. M/S Visborg drivs av LNG och är något större än sina föregångare M/S Visby och M/S Gotland, med en längd på 200 meter och en passagerarkapacitet på 1650. Hon kommer att gå till både Nynäshamn och Oskarshamn samt kommer att bunkras i Visby. Även systerfartyget Thjelvar håller på att byggas i Kina, men än så länge oklart när hon kommer att levereras. I och med att M/S Visborg sätts in i trafik frigörs HSC Gotlandia II som i princip bara kommer vara sysselsatt på Västervikslinjen. 

Copyright Rederi AB Gotland. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: