Lucka 9


I Åbo byggs Carnivals största fartyget någonsin. Fartyget som kommer få namnet Mardi Gras, samma namn som rederiets första fartyg fick 1972. Den första Mardi Gras fanns kvar i rederiets flotta fram tills 1993. Fartyget med sina imponerande 180 000 GT kommer att levereras i början av 2020. Mardi Gras kommer att utgå sina kryssningar från Port Canaveral i Florida till Karibien, därmed blir hon det första amerikanska kryssningsfartyget med LNG som drivmedel. Hennes maximala passagerarkapacitet ligger på 6600 personer. Fartyget är ett av fler i den nya klassen Excellence, med systerfartyg hos rederier som AIDA (AIDAnova m.fl.), P&O Cruises (Iona) och Costa Cruises (Costa Smeralda). Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: