Lucka 21


Stena Line och Stena roro håller just nu på att bygga 8 olika fartyg i den nya fartygsserien E-flexer i Kina. Redan i slutet av nästa år ska den första E-flexern levereras. Fartyget kommer att sättas in på linjen mellan Holyhead och Dublin, där hon ska ersätta Superfast X. Det andra och fjärden fartyget är planerat för linjen Belfast-Liverpool. Medan det tredje och sjätte fartygen kommer att hyras ut till Brittany Ferries, för att sättas i trafiken från Portsmouth till Frankrike och Spanien. Nummer 5 kommer att hyras ut till DFDS, som ska sätta in henne mellan Dover-Calais. Alla dessa 6 fartyg kommer att få en längd på 215 meter, med plats för 1000 passagerare och 3100 lastmeter. Utöver dessa har två förlängds versioner av E-flexer beställts för Stenas linjenät. Dessa kommer att få en längd på 240 meter, kunna ta emot 1200 passagare och ha 3600 lastmeter. Var dessa ska sätts in är än så länge oklart, men personligen tror jag att de skulle vara perfekta för linjen mellan Karlskrona och Gdynia. Utöver dessa 8 finns option på ytterligare fyra fartyg.

e-flexer

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: