Lux, ny pendelbåt


Igår på nationaldagen hade Stockholms nyaste pendelbåt Lux sin premiärtur. Fartyget beställdes i samband med att Blidösundsbolaget vann upphandlingen av pendelbåtstrafiken mellan Ekerö och Klara Mälarstrand. Den 24 maj lämnade hon varvet i Finland och satte kurs mot Stockholm. Dopet ägde rum på Skeppsbron i Stockholm den 4de juni, då gudmor Caroline af Ugglas fick äran att döpa henne. För att som sagt sättas in på SLs linje 89, med första avgång klockan 9 från Tappström. Tillsammans med 51 år gamla Sunnan kommer de att upprätthålla trafiken på linjen under vår och höst: medan Lux får klara sig ensam på sommaren när Sunnan går på Waxholmsbolagets nordsydliga linje.

Apropå pendelbåtar så kommer vi inom ett par veckor få reda på till vilket rederi landstinget (regionen) kommer att tilldela trafiken på linje 80 (med start 2020).

Trevlig helg!
/Kim Viktor


5 svar till “Lux, ny pendelbåt”

  1. Båten är jättefin men det är Synd bara att dem inte tänkt på oss som jobbar på båten. Borden är alldeles för smala för att kunna sitta mitt emot varandra så pga av det så finns det typ bara 16 st. platser att jobba på. Förstår inte varför borden måste vara så smala när det finns plats för bredare. Hälsningar från Maia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: