Lucka 17 Galaxy/Baltic Princess/Baltic Queen


Det händelserika 2006 för Tallinks del fortsatte med att de tog leverans av Galaxy i april. Med sina 212 meter blev hon det längsta fartyget någonsin att segla under estnisk flagg. Navitrolla designade Galaxys omnämnda målning. Samma stil speglade även i interiören med giraffer i trapphusen. I början av maj sattes Galaxy in på kryssningstrafiken mellan Helsingfors och Tallinn, för att ersätta Romantika som flyttades över till Stockholm-Tallinn.

I juli 2008 levererades det andra fartyget i Galaxy-klassen M/S Baltic Princess. Mitt i högsäsong ersatte hon då Galaxy på dygnskryssningarna från Helsingfors, som flyttades över till Stockholm-Åbo. På så sätt fick Tallink två ungefär lika stora fartyg, sett till kapacitet, på Åbo-linjen (Silja Europa och Galaxy). Baltic Princess fick en kraftfullare maskin med möjlighet på en maxfart på 24,5 knop. Det gick rykten innan Tallink köpte Silja Line, att Baltic Princess och Baltic Queen var tänkta att användas på Stockholm-Helsingfors eller t.o.m. Stockholm-St. Petersburg. Så blev det således inte och Baltic Princess fortsatte att gå från Helsingfors fram till 2013, då hon bytte plats med Silja Europa på Åbo-rutten.

Den nyaste kryssningsfärjan i Tallinks flotta, M/S Baltic Queen levererades i april 2009. Hon sattes in mellan Stockholm-Mariehamn-Tallinn. Hon är den syster som har gått på flest linjer genom att ha gjort några kortare inhopp på Åbo-linjen, samt gått på Helsingfors-Tallinn i Silja Europas frånvaro.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: