Midsommar i skärgården


Sjöfarten i Stockholm har under de senaste månader gått på sparlåga, med endast en handfull färjor i trafik och inga kryssningsfartyg i sikte. Waxholmsbolagets skärgårdstrafik har däremot trafikerats i stort sett normal omfattning, dock med beskedet att man ska bara resa om man måste, samt att passagerarkapaciteten på de flesta båtarna har minskats med hälften. Inför midsommar var Waxholmsbolaget rädda att folk skulle flockas till skärgården, vilket ledde till att man hyrde in rekordmånga båtar, främst från Strömma. Tillströmningen av resenärer verkar dock ha uteblivit och många tur gick med endast ett dussintal passagerare. Den enda ångbåten som är i trafik i år är S/S Blidösund, som även hon gjorde inhopp hos Waxholmsbolaget under midsommaren. En annan besvikelse var att i stort sett inget fartyg var lövat enligt midsommartradition.


2 svar till “Midsommar i skärgården”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: