Huvudskär


Waxholmsbolaget har sedan 2015 drivit trafik mellan Dalarö och Huvudskär. Nu finns risken att denna säsong kan vara den sista. Tjänstemännen i Region Stockholm har nämligen föreslagit att linjen ska dras in p.g.a. att bryggan på Huvudskär inte är tillgänglighetsanpassad. Nästa helg går den sista turen för säsongen, så det gäller att passa på. Därför åkte jag med Öfararen dit i lördags. En mycket trevlig tur och man blir aldrig besviken på ögruppen. Även om det blåse rätt så friskt var det härligt att få komma ut i ytterskärgården. Så här sent på säsongen är det inte heller så många fritidsbåtar ute och därför är det rätt lugnt på ön. Det var många som ville åka ut på lördagen (båten tar bara halva kapaciteten i coronatider och det var i princip fullt ombord), de flesta valde att stanna på vandrarhemmet och åka hem först på söndagen. Jag får testa vandrarhemmet nästa gång jag kommer hit, nu när det blir….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: