Bullerö


En av min favoritöar i Stockholms skärgård är Bullerö. Idag är Bullerö ett naturreservat som förvaltas av Länsstyrelsen. Men det pågår ett arbete för att göra om området till en nationalpark. Bullerö har varit bebodd sedan 1600-talet. År 1908 köpte Bruno Liljefors ön och byggde en jaktstuga. Tillsammans med många andra konstnärer har han målat av Bulleröns skönhet.

Idag kan man åka till Bullerö med Stavsnäs båttaxi. Länsstyrelsen bidrar med support till trafiken och därför kostar en enkelresa endast 130 kronor. Den 1:a maj åkte jag tillsammans med två vänner från Stavsnäs ut till ön. Vi var de enda som hade bokat turen denna dag och fick därför en taxibåt för oss själva, M/S Alma. Alma är Stavsnäs (Runmarö) båttaxis nyaste tillskott.  Hon togs över ifrån sin förra ägare i november förra året. Båten har tidigare tillhört Löparö Marina sedan den färdigställdes 2014, med namnet Stina 3. Båten är 10 meter lång och tar 12 passagerare. På Bullerö tillbringade vi nästan 6 timmar, som fort passerade i det vackra vårvädret. För er som inte har haft möjlighet att besöka Bullerö rekommenderar jag verkligen ett besök och gärna på våren innan det blir en anstormning av fritidsbåtar. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: