Skärgårdsbåtens dag 2022


Efter ett uppehåll på två år p.g.a. pandemin var det den 8de juni återigen dags att fira skärgårdsbåtens dag. Jag valde att åka med motorfartyget Östanå I dels för att jag tidigare hade aldrig åkt med henne och dels för att hon gick sist i konvojen och jag trodde jag skulle få bra bilder på de andra fartygen. Konvojen ut till Vaxholm blev långt ifrån bra och Östanå I hamnade på efterkälke. I Tenösundet innan Vaxholm samlade fartygen ihop sig något. De deltagande fartygen var Storskär, Norrskär, Blidösund, Mariefred, Västan och Östanå I. Samt diverse följfartyg som Ejdern och skärgårdens nyförvärv Syreni som gick en rundresa från Vaxholm. I Vaxholm var det som vanligt mycket folk och klockan 21.30 gick fartygen tillbakatill Stockholm, för min del blev det S/S Mariefred hem. Trevligt att evenemanget är tillbaka!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: