Gurli


Hej alla glada!
Idag har jag testat ett nytt fartyg nämligen den nyrenoverade Gurli. Fartyget ersätter Movitz på Sjövägen (Nybroplan-Frihamnen). Jag klev på vid Nybroplan strax efter klockan 4 på eftermiddagen. Jag fick nästan en WOW känsla när jag kom ombord! Ett mysigt fartyg med läcker inredning. Gurli byggdes 1871 som Nya Åkers Kanal. Vid Nacka Strand mötte vi det andra ruttfartyget Kanholmen. Själv fortsatte jag mot Frihamnen.

Trevlig kväll!
/Kim Viktor

,

5 svar till “Gurli”

 1. Trevliga bilder!
  Kul att hon efter stillaliggande i drygt 10 år är tillbaka på sjön igen. Jag hade faktiskt också tänkt att åka Gurli idag men fick förhinder. Men mysig inredning verkar hon ju ha! 🙂
  /Mats Ö.

  Gilla

 2. Hej!
  Som sagt kul att hon är igång igen.Fina bilder.
  Tänk att hon gick ända till Brottby,med slussning,idag är det mer en kanotled.
  Hon ägs av samma rederi som Ballerinas vilket jag inte visste om.
  Monne.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: