Resan då planeringen gick åt skogen, men som ändå blev trevlig!


I måndags (den 16 juni) började Waxholmsbolagets sommartidtabell och med den skulle även den nyrenoverade Skärgården att börja gå. Så jag och Mats hade planerat in en tur med Skärgården till Ingmarsö och därifrån ”hem” till Ljusterö med nybyggda Holly. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss….

DSC_0010l
Jag kom ner till Strömkajen lagom till att Skärgården la till på sin morgontur från Ljusterö. Folk strömmade av och när vi trodde att vi skulle få gå på, så ropa de ut i högtalarna att Skärgården var ur trafik och att istället Prinsen skulle ersätta. Det visade sig senare att Skärgården hade haft problem med maskineriet och kolliderat med bryggan på Klippudden. Båten har visst fortsatta problem då hon på midsommarafton körde upp på land vid Tynningö, p.g.a. man inte fick stopp på båten. Så båten ligger just nu vid Kummelnäs varv.

DSC_0014l
Men tillbaka till måndagen, jag och Mats hade ingen lust att åka i tre timmar med en båt utan soldäck (Prinsen), vi tog istället Västan till Grinda.

DSC_0036l
Sjöbris backar ut från Vaxholm på sin resa mot Arholma.

DSC_0047l
Västans härliga akterdäck, inte mycket folk som var ute på däck, vädret var rätt så växlande med regn och sol.

DSC_0055l
Framme vid Södra Grinda.

DSC_0062l
Vi på började vår promenad mot Norra Grinda, därifrån vi skulle ta Dalarö till Ingmarsö, så vi i alla fall skulle få prova nya Holly.

DSC_0083l
På vissa Waxholmsbåtar har de nu fått upp SL-accessautomater. Man kan alltså även betala med sin resekassa ombord på Waxholmsbolagets fartyg.

DSC_0091l
Övre salongen på den närmast folktomma Dalarö.

DSC_0108l
Vid Södra Ingmarsö klev vi av Dalarö.

DSC_0119l
På vägen upp till Norra Ingmarsö njöt vi av de vackra blomsterängarna.

DSC_0198l
Uppe vid Norra Ingmarsö väntade vi på Holly, men nähä istället kom taxibåten Bella, rätt så spännande att få åka med en så liten båt, men det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss…..
Jaja vi kom i alla fall fram till Åsättra, Ljusterö och tog därifrån bussen mot Åkersberga. Tyvärr gjorde vi ett felaktigt bussval där och det tog ännu längre tid innan vi kom fram. Skönt var det i alla fall att komma hem efter denna händelserika dag.

M.v.h.
/Kim Viktor

,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: